Tarieven Pro (Admarkt)

Pro (Admarkt) werkt op basis van het CPC (Cost-per-Click) model zonder aanmeld- of abonnementskosten. Je bepaalt zelf wat je per klik op jouw advertentie wilt betalen en rekent aan het einde van de maand alleen de kliks af die jouw advertenties ontvangen hebben. Per advertentie kan je het totale budget en het maximale budget per dag instellen. Zo hou je de kosten altijd in de hand.

Je betaalt per klik

De klikprijs wordt alleen berekend op het moment dat een Marktplaats-bezoeker op een van jouw Pro (Admarkt) advertenties klikt. Wat deze kosten bedragen heb je zelf in de hand: bij het aanmaken van een advertentie bepaal je hoeveel je voor 1 klik op je advertentie wil betalen (CPC). De minimum klikprijs verschilt per rubriek.

De hoogte van de CPC bepaalt mede op welke positie jouw advertentie op Marktplaats getoond wordt. Over het algemeen geldt: hoe hoger de CPC van de advertentie, hoe hoger je advertentie in de resultaten zichtbaar is.

Het CPC bedrag kan op elk moment van de dag worden gewijzigd (verhogen of verlagen). Ook kan je een advertentie altijd pauzeren of verwijderen. De kosten die in rekening worden gebracht betreffen enkel de daadwerkelijke kliks op je advertentie. Zie een voorbeeldberekening hiernaast.

Voorbeeldberekening CPC:

 1. Je hebt 1 advertentie voor herenschoenen waarvoor je een CPC bedrag heeft ingesteld van €0,05 per klik, daarnaast heb je nog 1 advertentie voor damestassen waarvoor je een CPC bedrag heeft ingesteld van €0,07 per klik
 2. Beide advertenties worden in 1 kalendermaand tijd 200 aangeklikt, je hebt dus in totaal 400 kliks ontvangen
 3. De kosten per advertentie bedragen dan:
  200 * €0,05 = €10,-
  200 * €0,07 = €14,-
 • Je ontvangt over de desbetreffende kalendermaand van Marktplaats Admarkt een factuur van totaal €24,- excl. btw

Voorbeeldberekening Budget:

 1. Je hebt een advertentie online staan met een ingesteld maximaal budget van €50,-
 2. Halverwege de maand heb je het product niet meer op voorraad en besluit je de advertentie te pauzeren, op dat moment is er voor €15,- geklikt op de advertentie.
 3. Na afloop van de maand ontvang je van Marktplaats Admarkt een factuur van totaal €15,-
 4. Vervolgens besluit je de advertentie helemaal te verwijderen omdat het product niet meer leverbaar is of onrendabel is gebleken.
 • Er worden dan geen verdere kosten gemaakt met de advertentie, er kan immers niet meer op geklikt worden, waardoor er ook niks meer in rekening wordt gebracht.

Grip op kosten

Per advertentie kan je een budget in te stellen waarmee je aangeeft welk bedrag je maximaal wilt uitgeven aan de advertentie. Hiermee kan je voorkomen dat je meer geld uitgeeft dan je initieel van plan was.

Om de advertentie te activeren heb je een startbudget van € 50,- nodig, echter je betaalt alleen voor de daadwerkelijke kliks op uw advertentie(s). Wil je bijvoorbeeld stoppen als er € 13,50 is besteed, dan betaalt je ook alleen maar die € 13,50. Zie de voorbeeldberekening hiernaast.

Ook kan je een daglimiet instellen. Als jouw daglimiet bereikt is verdwijnt je advertentie vanzelf en wordt deze pas de volgende dag opnieuw getoond. Het nadeel van een daglimiet is wel dat een terugkerende bezoeker later op de dag jouw advertentie misschien niet meer kan vinden.

Resultaat indicatie

Wanneer je jouw advertentiebudget instelt, krijgt je een indicatie van de CPC die nodig is om op de eerste pagina van de rubriek te komen en het verwachte resultaat. Zie het voorbeeld hiernaast.

Het plaatsen van de advertentie op de eerste pagina zorgt voor een grotere zichtbaarheid van de advertentie. Wilt je veel verkeer naar jouw webshop dan wordt ook aangeraden om je advertentie hoger te plaatsen.

De positie van de advertentie ten opzichte van andere Pro (Admarkt) advertenties wordt bepaald door een algoritme van Marktplaats, waarin diverse factoren van de Pro (Admarkt) advertentie worden meegewogen. Deze factoren zijn (1) de klikprijs, (2) het percentage kliks op vertoonde advertenties (3) de kwaliteit van de advertentie, (4) de wijze waarop de Marktplaats-bezoeker jouw product zoekt en (5) het aantal en de kwaliteit van de overige in dezelfde rubriek geplaatste advertenties.