Met 8.200.000 koopgerichte bezoekers per maand is Marktplaats het grootste Nederlandse E-commerce – en handelsplatform. Door dit koopgerichte miljoenenpubliek genereert Marktplaats Zakelijk een enorme hoeveelheid data over het online aankoopproces. Met deze kennis uit deze onuitputtelijke data adviseert het team van Marktplaats Zakelijk u graag in de meest effectieve manier van online adverteren. Alle onderzoeken, cases en nieuwsberichten zijn gebundeld op deze pagina.

Nieuws, onderzoek en cases

Marktplaats Zakelijk - webshop klaar voor mobiel

Je webshop in 3 stappen klaar voor mobiel

De smartphone is het meest gebruikte apparaat om online te gaan. In twee jaar tijd is het aantal mobiele consumenten toegenomen tot maar liefst 75%

lees verder

Marktplaats heeft nieuwe aanleverspecificaties voor de advertentieformaten.

Sinds 2015 hebben we onder andere de 360 graden videobanner en de interscroller toegevoegd aan ons assortiment.

lees verder

Positie-analyse vergroot effect programmatic campagnes

Home Blog 9 september 2014Blog Programmatic buying kan effectiever. Door als publisher data te delen over de prestaties van bannerposities wordt het voor

Lees meer lees verder

Voor het eerst meer dan 200.000 auto-advertenties live op Marktplaats

Vrijdag 7 april tikte Marktplaats Auto’s de 200.000ste ‘live listing’ aan. Het is voor het eerst dat er meer dan 200.000 auto-advertenties op Marktplaats stonden!

lees verder

LeasePlan gebruikt consumentenkennis van Marktplaats

Nadat LeasePlan besloot om zijn ex-leaseauto’s rechtstreeks aan de consument te verkopen, werd er al snel voor gekozen om naast de fysieke verkoop in occasioncentra gebruik te maken van de online-expertise van Marktplaats.

lees verder

Data is de sleutel tot succes.

Marktplaats is allang niet meer het exclusieve domein van consumenten. Met miljoenen unieke koopgerichte bezoekers en een brede advertentieportfolio biedt Marktplaats ook bedrijven volop kansen.

Lees meer lees verder

Ga er dit voorjaar op uit!

Het paasweekend staat voor de deur en is meteen de start van het voorjaar. Zorg er voor dat jouw marketingcampagnes klaar staan voor dit nieuwe seizoen!

lees verder

'Zorg dat je bovenaan staat bij Marktplaats, onze cijfers bewijzen waarom.'

TecTake verkoopt van alles voor in en om je huis. Door per categorie via Marktplaats te adverteren, bereikt de webshop de juiste koopgerichte klanten.

lees verder

Als online ondernemer beginnen op Marktplaats

Als online ondernemer starten op Marktplaats, hoe kan je jouw onderneming online laten groeien.

Lees meer lees verder

Marktplaats & BOVAG: take the lead!

Afgelopen dinsdag was het tijd voor het jaarlijkse feestje van de Nederlandse autodealers, het BOVAG-dealercongres. Het thema van de bijeenkomst was ‘Take the lead’.

lees verder

‘Adverteerder, vergroot je impact op mobiel met de Marktplaats Interscroller’

Op Marktplaats is 77% van de pageviews via mobiel. Toch wordt er relatief nog weinig mobiel geadverteerd.

lees verder