Met 8.200.000 koopgerichte bezoekers per maand is Marktplaats het grootste Nederlandse E-commerce – en handelsplatform. Door dit koopgerichte miljoenenpubliek genereert Marktplaats Zakelijk een enorme hoeveelheid data over het online aankoopproces. Met deze kennis uit deze onuitputtelijke data adviseert het team van Marktplaats Zakelijk u graag in de meest effectieve manier van online adverteren. Alle onderzoeken, cases en nieuwsberichten zijn gebundeld op deze pagina.

Nieuws, onderzoek en cases

100ste NADA in New Orleans

Afgelopen week organiseerde de Amerikaanse autodealers de 100ste NADA in New Orleans. Namens Marktplaats waren, Michiel Aker en ikzelf erbij!

lees verder

Veel attentie voor Admarkt tijdens de WWVD

Dit jaar vond voor de 11e keer het het belangrijkste e-commerce event van de Benelux plaats, de Webwinkel Vakdagen.

lees verder

Data is de sleutel tot succes.

Marktplaats is allang niet meer het exclusieve domein van consumenten. Met miljoenen unieke koopgerichte bezoekers en een brede advertentieportfolio biedt Marktplaats ook bedrijven volop kansen.

Lees meer lees verder

Webshop Ik Ben Zo Mooi: ‘Je doelgroep moet je wél kunnen vinden. Marktplaats zorgt hiervoor.’

Ik Ben Zo Mooi verkoopt hippe baby- en kinderkleding & lifestyle-accessoires via Marktplaats Admarkt. Met gemiddeld 1,3 miljoen bezoekers per maand in de categorie Kinderen en Baby’s is het bereik van Marktplaats enorm.

lees verder

Onderzoek toont aan: met features meer leads!

Vrijwel iedere Marktplaatsgebruiker weet dat er vele opvalmogelijkheden zijn waarmee je advertentie meer aandacht - en daarmee meer leads - kan genereren. Maar weinigen zullen op de hoogte zijn van de exacte toegevoegde waarde van deze features.

lees verder

Als online ondernemer beginnen op Marktplaats

Als online ondernemer starten op Marktplaats, hoe kan je jouw onderneming online laten groeien.

Lees meer lees verder

Drie grote kansen voor het autobedrijf, nu en in de toekomst

Onlangs hebben wij de derde Digital Car Dealer Workshop van 2016 gehouden, met als key-note spreker Glenn Pasch, CEO van PCG Digital Marketing. Hieruit kwamen drie belangrijke findings naar voren.

lees verder
Meer bezoekers naar advertentie

Hoe krijg je meer bezoekers naar jouw advertentie?

Het is nuttig om op Marktplaats bovenaan de resultatenpagina te staan, maar dit is niet per sé noodzakelijk om meer clicks op je advertentie te krijgen.

lees verder

Online adverteren: the battle

Online adverteren kan via Facebook, Google of Marktplaats: allemaal interessante advertentiekanalen om in te zetten om nieuwe klanten naar je webwinkel te krijgen.

Lees meer lees verder

Marktplaats Call Tracking, de eerste inzichten

Op 30 september jongstleden introduceerde Marktplaats Call Tracking voor alle professionele autoverkopers die adverteren op Marktplaats. Call Tracking is een mooie volgende stap in het volgen van je leadproces.

lees verder

Marktplaats sponsor van congres BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

Het congres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven, voor veel leden van de branchevereniging een jaarlijks hoogtepunt, was ook dit keer weer een groot succes.

lees verder