1 March 2016

Ondernemer van de maand: De Wijngaard

Ondernemer Denis Broecheler werkt al vanaf het moment dat hij het zich kan herinneren in familiebedrijf De Wijngaard. Een kleine organisatie die zich richt op de verhuur van een vakantiebungalows, exclusieve landhuizen, groepsaccomodaties en zelfs een kasteel. “Het is hard werken, maar ik zou niet anders willen.

Je bent dus al vanaf kleins af aan betrokken bij dit bedrijf. Klopt, toen ik werd geboren hadden mijn ouders al het beheer van een aantal vakantiewoningen. Het hebben en beheren van vastgoed betekent dat er altijd wel wat te repareren of te vernieuwen is dus mijn oudere broer Stan en ik gingen al op jonge leeftijd mee om te helpen. Hartstikke leuk vonden we dat.

Dus jouw ouders hebben altijd al in de vakantiebranche gewerkt? Nee, integendeel. Mijn ouders hadden een veehouderij in Gulpen. Door de steeds strenger wordende regelgeving zagen mijn ouders hier geen toekomst meer in en ze besloten te stoppen met boeren. De boerderij werd verbouwd tot vakantiehuisjes. Best een stoere keuze in die tijd, begin jaren ‘70.

En dat ging goed? Ja dat liep eigenlijk gelijk goed. Zo goed dat ze op een gegeven moment besloten nog meer boerderijtjes, landhuizen en gezinshuizen te kopen en te verhuren. Later kwamen daar ook nog groepsaccomodaties bij. Plekken waar je met een man of 25 kon slapen. Zulke grote accommodaties had je toen bijna nog niet, en dat liep hartstikke goed. Ook hebben mijn ouders op een gegeven moment een kasteel gekocht, Chateau de Presseux. Deze fantastische locatie wordt vooral verhuurd als trouwlocatie. We hebben zo rond de veertig bruiloften per jaar. Mijn vader en moeder die de zaak aan ons hebben overgedragen regelen nog wel alles wat met het kasteel te maken heeft.

“Met Admarkt kan ik snel en efficiënt reageren op onverwachte situaties”

Wanneer ben jij in het familiebedrijf gestapt? Direct na mijn studie economie ben ik in het familiebedrijf gaan werken dat mijn broer en ik later hebben overgenomen. We vinden het gelukkig ook beiden ontzettend leuk om in deze business te werken. Geen dag is hetzelfde; de ene dag ben je druk bezig met een verbouwing, de volgende dag zit je om de tafel met de accountant om je vervolgens weer te haasten naar een locatie om nieuwe gasten te verwelkomen.

Adverteer je ook via Admarkt? Ja dat doe ik al weer sinds een jaar of acht. Ik heb een aantal locaties op Marktplaats staan en ik moet zeggen dat dat me veel oplevert. Ik denk dat er nu zo’n 20% a 25% van mijn gasten via Admarkt Topadvertenties binnenkomt.

Heb je alle huizen op Admarkt staan? Nee, niet allemaal. Met de trouwlocaties hoeven we niet te adverteren want die zijn eigenlijk altijd wel geboekt. Ik wissel het af. Admarkt is voor mij ook een uitkomst als ik een afzegging heb. Ik kan dan direct schakelen door het huisje dat is afgezegd gelijk bovenaan te plaatsen op de pagina. Dat kost me dan misschien wel wat meer advertentiebudget, maar geheid dat ik dat huisje dan binnen no time heb verhuurd.

Wat zijn voor u de meest drukke periodes? Dat zijn de feestdagen, evenementen als de Amstel Gold Race, de weekenden, de vakanties en alles wat daar tussen zit. Als er weinig gasten zijn ben ik druk met renoveren, repareren en tuinieren. Er wordt hier niet echt stilgezeten.

Wat is je favoriete vakantiebestemming? Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat we met de familie ook nog een huis in Spanje en Oostenrijk hebben. Als het werk het toelaat gaan we in de winter met het gezin een week skiën en in de zomervakantie een paar weekjes naar de Spaanse kust. Ik vind het geweldig om met de motor door Nederland en Europa te toeren, maar dat is met een jong gezin wat moeilijker uitvoerbaar geworden.

Gelukkig zitten we hier in Limburg ook in een schitterende omgeving die je automatisch een vakantiegevoel geeft.

Wat zijn jouw toekomstplannen? Op dezelfde voet verdergaan. Het gaat goed, ik houd van mijn werk en van het persoonlijk contact met de gasten. Op dit moment hebben zowel mijn broer als ik niet de behoefte het aantal vakantielocaties uit te breiden. We zijn uiteraard wel altijd bezig met het verbeteren van onze faciliteiten. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om zo veel mogelijk zelf te doen. Om zelf van de gasten te horen hoe ze het hebben gevonden. Zo kun je goed en snel op bepaalde zaken inspringen.

Wat we er de laatste jaren bij zijn gaan doen en waar we groei in zien is investeren in commercieel vastgoed om te verhuren aan studenten, winkeliers en expats. Ondernemen zal ik altijd blijven doen.

  • Ontdek het aanbod van ondernemer Denis van De Wijngaard hier!