Terug naar overzicht

Het verschil tussen een bestemmings-URL en zichtbare URL

De verschillen uitgelegd

De bestemmings-URL is de website waar je de bezoeker van je Marktplaats Pro-advertentie heen stuurt, ook wel de bestemmingspagina. De zichtbare URL is de URL die naast en onder de advertentie staat. Deze URL’s mogen verschillen, als een bestemmings-URL er bijvoorbeeld niet gebruiksvriendelijk uitziet.

Voor de bestemmings-URL is het belangrijk dat je de mogelijke koper nooit naar de homepage stuurt als je gebruik maakt van een webshop. Toon hier direct de productpagina om aan de verwachtingen van de koper te voldoen. Op deze manier hoeft de koper niet op zoek naar het product en verklein je de kans dat je de bezoeker kwijtraakt.
Het domein van de bestemmings-URL en de zichtbare URL moeten wel hetzelfde zijn.

Voorbeeld bestemmings-URL

https://www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/buggy-s/a1024889556-sale-buggy-cabino-multi-gratis-zonnekap-mand-nieuw.html?c=d97e27c274e75147b4afd0f5eb58c81b&previousPage=lr&casData=EjuiBbJSjW9sVgjIAyeExeSRfmTamEDjyODB_o7npDC36yshoS6oa45yxrATWR0kxE-yBA-vQMXAlAjP5GR0unjpF8hGkkRyXWTgSBkkKjJ63L0WBNt_hwbvpmWJ2Hc4kMEkvtT-hjfIy0mg00vtoL4661nP0c-f6Rosn

Voorbeeld zichtbare URL

http://www.jouwdomein.nl/buggy/buggy-cabino–multi-gratis-zonnekapmand-nieuw

Welke bestemmingspagina gebruik ik voor mijn advertentie?

Gebruik voor je advertentie een pagina die zo goed mogelijk bij het product aansluit. Bijvoorbeeld de productpagina in je webshop.

Tip

Pas de zichtbare URL aan naar een CTA (Call to Action). Omdat de zichtbare URL wordt getoond naast en onder de advertentie, is het handig om hier nog meer mee op te vallen.

Voorbeeld

  • Je hebt een webshop met buggy’s en accessoires. Daarom maak je een advertentie voor een parasolletje. De URL daarvan wordt dan: jouwwebsite.nl/buggys/accessoires/parasolletje. Dat is de productpagina waar je naartoe kunt linken onder het kopje Website.
  • Als je een algemenere advertentie maakt voor accessoires, is jouwwebsite.nl/buggys/accessoires beter. Dit heet een (sub)categoriepagina.
  • En voor een overzichtsadvertentie over alle buggy’s in je webshop past jouwwebsite.nl/buggys beter. Dit heet een categoriepagina.