Terug naar overzicht

Factuuruitleg

Op deze pagina geven we je uitleg over de factuur die je maandelijks ontvangt van je Marktplaats Pro advertentiekosten.

Facturatie vind achteraf per maand plaats

Marktplaats verzendt de Marktplaats Pro facturen maandelijks achteraf per e-mail. Je ontvangt dus een factuur over de gemaakte advertentiekosten van een vorige kalendermaand. De facturen worden standaard verzonden naar het door jou opgegeven e-mailadres waarmee je inlogt in je Marktplaats-account.

Wil je de facturen ook op een ander e-mailadres ontvangen?

Bijvoorbeeld op het e-mailadres van de financiële administratie van je bedrijf? Dan kan dat uiteraard. Neem hiervoor contact op met onze Ondernemersdesk. Het e-mailadres waarmee je inlogt in je Marktplaats Pro-account blijft onveranderd.

Factuur controleren

Om je gemaakte kosten te controleren ga je naar je Marktplaats Pro-dashboard.

 • Ga naar het advertentieoverzicht.
 • Selecteer de tijdsperiode die gelijk is aan de maand aangegeven op de factuur.
 • Vergeet geen vinkje te zetten bij de optie “inclusief verwijderde advertenties” indien je een export wilt draaien (Excel of CSV) met uitgebreide informatie. Je hoeft het vinkje niet te gebruiken als je de kosten wilt bekijken in de grafiek.
 • In de samenvatting zie je vervolgens de gemaakte advertentiekosten voor je Pro-advertenties gedurende de geselecteerde periode. Dit bedrag kun je vergelijken met het bedrag op de factuur exclusief btw.

BTW

Over de gemaakte kosten voor het adverteren met Marktplaats Pro wordt 21% BTW berekend. Op de factuur staat het BTW bedrag op een aparte regel vermeld. Voor bedrijven die gevestigd zijn buiten de EU wordt geen BTW berekend op de factuur over de gemaakte advertentiekosten. Hetzelfde geldt voor bedrijven die buiten Nederland maar binnen de EU gevestigd zijn, mits er een geldig buitenlands BTW nummer is opgegeven.

Betaling van de factuur

De betaaltermijn voor het voldoen van de factuur is 30 dagen na verzending. De factuur kan op twee manieren betaald worden:

 • iDEAL
  Via de digitale factuur kun je gemakkelijk het openstaande bedrag voldoen via iDEAL. Klik op de link en volg de aanwijzingen op.
 • Betalen via een automatische incasso
  Met een automatische incasso ontzorg jij jezelf in de administratie en kun je die tijd beter en efficiënter besteden. Bovendien voorkom je gemakkelijk achterstallige betalingen. Instellen doe je door ons te bellen via 088 008 26 26.
 • Overboeking
  Je kunt het openstaande bedrag overmaken naar JPMorgan Chase, IBAN rekeningnummer: NL10 CHAS0200402870 ten name van Marktplaats B.V. Belangrijk! Vergeet bij de betaling niet je factuur- en klantnummer te vermelden (dit staat op je factuur bovenaan).

Promotiecode voor gratis tegoed ontvangen en waar staat dat op je factuur?

Ben je een nieuwe Marktplaats Pro-klant dan heb je misschien wel een promotiecode ontvangen voor gratis tegoed als welkomstcadeau. Om zo Pro uit te proberen. Dit gratis tegoed wordt automatisch verrekend met je eerstvolgende maandfactuur.

 • Je ziet op de factuur de omschrijving ‘Tegoed toegepast’ staan. De waarde van het tegoed is in mindering gebracht op de gemaakte advertentiekosten.
 • Is het gratis tegoed de eerste maand nog niet opgegaan? Dan schuift het restant mee naar de volgende maand. Je gratis tegoed is maximaal twee maanden houdbaar na activatie van je account.

Vragen over je factuur?

Mocht je vragen hebben over je factuur en/of eventueel gratis tegoed, neem dan contact op met onze Ondernemersdesk via telefoonnummer 088 -008 26 26 (lokaal tarief).

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08:30 – 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 – 16:00 uur.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over de factuur en/of gratis tegoed.