Terug naar overzicht

Hoe werkt adverteren met Marktplaats Pro?

Een Marktplaats-bezoeker kan jouw product op twee manieren vinden. Via de zoekbalk en via het categorieën-menu.

1. Via het zoekveld

De Marktplaats-zoekbalk geeft een paar suggesties wanneer je een zoekwoord begint te typen.

Deze suggesties zijn gebaseerd op eerdere zoekopdrachten van Marktplaats-bezoekers. Zoekt iemand bijvoorbeeld op ‘buggy’, dan zal onder meer ‘buggy maclaren’ getoond worden als suggestie, omdat consumenten hier veel op zoeken.

Wanneer je op één of meerdere van deze veelgezochte zoektermen getoond wil worden is het slim om deze termen te verwerken in de titel en de tekst van je Marktplaats Pro-advertentie.

Marktplaats-bezoekers zoeken niet alleen op specifieke producten of merken maar kunnen ook in categorieën zoeken. Daarnaast is het mogelijk om binnen een bepaalde afstand vanaf een woonplaats te zoeken, of op titel en omschrijving.

Bezorg je jouw producten binnen heel Nederland? Dan zal de Pro-advertentie altijd getoond worden.

2. Via het categorieën-menu aan de linkerkant van de Marktplaatspagina

Marktplaats toont 36 categorieën. Als je in de zoekbalk zoekt naar ‘buggy’, zie je in het linkermenu een overzicht van de subcategorieën waar advertenties in staan met het woord ‘buggy’.

De resultatenlijst van Marktplaats

Wanneer je in de zoekbalk het zoekwoord buggy invult, verschijnt de zogenaamde resultatenlijst van Marktplaats. De volgende onderdelen vind je zoal op de pagina:

 

 1. Banner
  Op Marktplaats staan banners (display) van verschillende aanbieders. Deze worden getoond op basis van het zoekgedrag van een bezoeker van Marktplaats. Wil je meer weten over de mogelijkheden van banners? Kijk dan bij Banner advertenties.
 2. Categorieën en subcategorieën
  Wanneer er op een bepaalde term gezocht wordt, zal Marktplaats de categorie van deze zoekterm herkennen en tonen in de categorieën. Bij de zoekterm “buggy” wordt de categorie “Kinderen en Baby’s” dan ook opengeklapt, waar een bezoeker verder kan segmenteren op de verschillende varianten van de buggy.
 3. Marktplaats Pro-advertenties
  De bovenste advertenties in het resultatenoverzicht zijn Marktplaats Pro-advertenties. In de advertentie staat ‘Topadvertentie’ vermeld.
 4. Partneradvertenties
  De twee advertenties onderaan de pagina komen van Marktplaats-partners.
 5. Gerelateerde zoektermen
  Dit zijn veelgebruikte verwante zoektermen, die je dan ook in veel gevallen kunt toepassen in je advertentietitel of advertentietekst. Let hierbij uiteraard wel op dat de verwante zoekterm bij het product past.