Terug naar overzicht

Het selecteren van de juiste categorie

De eerste stap in het maken van een advertentie is het selecteren van de juiste categorie

Dat kan op 2 verschillende manieren: automatisch of handmatig.

1. Automatisch een categorie vinden

Bepaal de juiste categorie door je productnaam in te vullen bij ‘vul een titel in’. Klik dan op ‘Vind categorie’. Zoek je bijvoorbeeld op ‘buggy’, dan laat Marktplaats de bijbehorende categorieën zien. Kies vervolgens de best passende categorie.

2. Handmatig een categorie kiezen

Bepaal de juiste categorie door handmatig te zoeken binnen alle categorieën. Het kiezen van de juiste categorie is erg belangrijk. Dat vergroot de kans op een kwalitatief goede bezoeker. Als een product in de verkeerde categorie staat, heb je kans dat jouw product niet gevonden wordt als bezoekers filteren naar de juiste categorie. Zo valt een fauteuil bijvoorbeeld onder stoelen en niet onder bankstellen.

Twijfel je over de categorie? Zoek dan naar vergelijkbare producten op Marktplaats en kijk in welke categorie deze worden aangeboden. Door je product in de juiste categorie te plaatsen wordt je advertentie sneller gevonden. Zorg ervoor dat de categorie zo goed mogelijk aansluit bij het product.

3. Het kiezen van de juiste categorie

Als je product in meerdere categorieën past, is het belangrijk om de meest specifieke categorie te kiezen. Het handigste is om het product te plaatsen in een categorie waar de meest vergelijkbare producten staan.

Nadat je een categorie gekozen hebt, kun je kiezen of het een Marktplaats Pro-advertentie of een reguliere advertentie moet worden.