Kenniscentrum

Begrippenlijst

Account t/m CPC

Account

Om een Marktplaats Pro-advertentie te plaatsen is een Pro- account nodig. Dit kan worden gekoppeld aan een bestaand Marktplaats-account of door een nieuw Marktplaats-account aan te maken. Klik hier als je een nieuw Marktplaats-account wilt aanmaken.

Advertentiebudget

Het resterende budget van de Pro-advertentie. Wanneer de advertentie wordt gestopt voordat het budget op is, blijft dit bedrag staan tot de Pro-advertentie geheractiveerd wordt. Het budget dat niet gebruikt is, wordt niet gefactureerd.

Advertentiepositie

De positie van de advertentie ten opzichte van andere Pro-advertenties wordt bepaald door een algoritme van Marktplaats, waarin diverse factoren van de Pro-advertentie worden meegewogen. Deze factoren zijn (1) de klikprijs, (2) het percentage kliks op vertoonde advertenties (3) de kwaliteit van de advertentie, (4) de wijze waarop de Marktplaats-bezoeker jouw product zoekt en (5) het aantal en de kwaliteit van de overige in dezelfde rubriek geplaatste advertenties.

Advertentietekst

De tekst die zichtbaar is bij de Marktplaats Pro-advertentie. Klik hier voor tips over het schrijven van een goede advertentietekst.

Pro (Admarkt) Voorwaarden

De Pro (Admarkt) Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met betrekking tot Pro (Admarkt) die tussen de adverteerder en Marktplaats worden gesloten. Daarnaast zijn ook de Marktplaats Gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van toepassing.

Beoordelingen

Koper en verkoper kunnen elkaar beoordelen met ‘Ervaringen’. De sterren zijn zichtbaar bij de verkoper, danwel op de Verkoperspagina. Lees hier meer.

Categorie

Een categorie is de plek op Marktplaats waarin jouw Marktplaats Pro-advertentie wordt geplaatst. In een categorie staan vergelijkbare producten en diensten. Zo is jouw product beter te vinden!

Campagne

Een Pro campagne beslaat het totale advertentie aanbod onder een Marktplaats Pro-account. Dus alle advertenties die worden ingezet voor directe verkoop of om producten onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerde bezoekers.

CPC (Cost-per-Click)

De prijs (exclusief BTW) die de adverteerder betaalt wanneer een bezoeker op zijn advertentie klikt.