Kenniscentrum

Begrippenlijst

Daglimiet t/m Optimalisatie

Daglimiet

Per Marktplaats Pro-advertentie kan je een daglimiet voor je budget instellen. Als het daglimiet bereikt is, pauzeert je advertentie vanzelf en wordt deze pas de volgende dag opnieuw getoond. Het nadeel van een daglimiet is wel dat een terugkerende bezoeker later op de dag jouw Pro-advertentie misschien niet meer kan vinden. Grip op je advertentiekosten? Kijk hier voor meer informatie.

Factuur en gefactureerd bedrag

Het bedrag vermeld op de maandelijkse digitale factuur, inclusief BTW, voor de kliks die de adverteerder op zijn advertenties heeft gekregen. De factuur kan middels iDEAL of telebankieren worden voldaan. Klik hier voor meer informatie over de factuuruitleg.

Feed-adverteren

Marktplaats Pro beschikt over de mogelijkheid om geautomatiseerd te adverteren. Dit kan door te adverteren via een API- en/of feed oplossing. Hiermee plaats je snel het complete productaanbod van je webshop door als een Pro-advertentie op Marktplaats. Bekijk hier de lijst van marketingpartners.

Gecertificeerd Bureau

Marktplaats biedt online marketingbureaus de mogelijkheid om een certificaat te behalen voor Marktplaats Pro. Door aan een aantal voorwaarden te voldoen, zoals het beheren van verschillende campagnes voor meerdere adverteerders en het behalen van een examen, ontvangt het bureau het Marktplaats Pro Gecertificeerd Bureau logo. Klik hier voor de bureaus.

Google Analytics

Weten waar welke bezoeker vandaan komt? Dat kom je te weten door het juist inrichten van Google Analytics. Lees ons artikel hierover, en pas de tips doe.

Klik

De Pro-advertenties worden getoond in de resultatenlijst. Als de bezoeker na het zien van de Pro-advertenties in de resultatenlijst de advertentie opent, is dit één klik. Bij Pro betaal je voor deze kliks, dus niet voor de vertoningen.

Klikratio

Het percentage van de vertoningen dat heeft geleid tot een klik op de advertentie.

Mijn Marktplaats Pro / Pro dashboard

Dit is de omgeving waarin de adverteerder zijn Pro-advertenties beheert. Hier kunnen de Pro-advertenties in worden aangemaakt, aangepast/beheerd en verwijderd.

Mijn gegevens

Onderdeel van Mijn Marktplaats Pro waarin de persoonlijke gegevens en instellingen van de adverteerder worden weergegeven.

Optimalisatie

Het continu optimaliseren van jouw Pro-advertenties is van groot belang. Bekijk daarom regelmatig of je Pro-advertentie nog de juiste titel heeft, klopt de advertentietekst nog? Is er iets veranderd bijv. seizoenswissel waar je in je tekst op kan inspelen? Heb je de beste foto’s geplaatst? Of heb je al eens getest met een andere titel van je advertentie?