9 August 2019

Opvallen in de zoekresultaten: hoe doe je dat?

Succesvol producten verkopen op Marktplaats: hoe doe je dat? In deze blogpost delen we tips hoe je als actieve Marktplaats adverteerder met veel advertenties beter opvalt in de zoekresultaten.

Net als in Google gebruiken de meeste bezoekers op Marktplaats een of meerdere ‘zoekwoorden’ (bijvoorbeeld ‘elektrische bakfiets’) om gericht advertenties te bekijken. Zij doen dit in de zoekbalk op Marktplaats of direct in de Marktplaats app.

Waarom zijn de zoekresultaten belangrijk?

Met de juiste woorden in de titel en de beschrijving van een advertentie is de kans veel groter dat jouw Marktplaats advertenties gevonden wordt dan wanneer een Marktplaats bezoeker alleen direct in een rubriek gaat kijken (bijvoorbeeld Fietsen en Brommers – Fietsen / algemeen).

Daarbij werkt het meestal beter specifieke zoekwoorden in een advertentie op te nemen (bijvoorbeeld elektrische fiets gazelle) dan algemenere zoekwoorden (alleen elektrische fiets).

Je kan ook nog een stap verder gaan en in de beschrijving meerdere zoekwoorden combinaties opnemen die allemaal op het zelfde product van toepassing zijn (bijvoorbeeld elektrische fiets gazelle, elektrische fiets dames, elektrische fiets middenmotor)

Probeer maar eens uit welke variaties op Marktplaats in de zoekbalk getoond worden en verwerk de relevante zoekwoorden combinaties in jouw advertenties.

Heb je veel advertenties op Marktplaats en vallen al jouw advertenties direct extra op in de zoekresultaten en kom je sneller in contact met kopers!

Opvallen met Marktplaats Extra

Met het slim inzetten van zoekwoorden in Marktplaats advertenties zullen jouw advertenties sneller door Marktplaats bezoekers gevonden worden.

Er is echter nog een andere mogelijkheid om meer verkopen te realiseren met jouw advertenties. Speciaal voor adverteerders met veel advertenties is Marktplaats Extra ontwikkeld.

Deze dienst van Marktplaats zorgt ervoor dat alle advertenties die live staan extra opvallen in de zoekresultaten doordat er bij elke advertentie 4 foto’s van andere advertenties staan in dezelfde rubriek van een adverteerder.

Door de extra foto’s bij elke advertentie worden jouw advertenties met Marktplaats Extra vaker bekeken en krijg je sneller reacties van kopers.

Onbeperkt aantal advertenties

Met Marktplaats Extra vallen al jouw advertenties direct extra op – of je nu 20, 100 of meer advertenties live hebt staan op Marktplaats – het aantal is onbeperkt.

Uitgebreide verkoperspagina

Bij Marktplaats Extra krijg je ook uitgebreide verkoperspagina met daaronder een overzicht van al jouw advertenties. Met een grote foto, een logo of detailfoto en een korte beschrijving zorg je voor een betrouwbare uitstraling van jouw Marktplaats account.

Vast bedrag voor alle advertenties

Marktplaats Extra kost € 49,95 per 4 weken *, ongeacht het aantal advertenties. Je bent altijd flexibel: Marktplaats Extra is elke periode opzegbaar.

Het vaste maandelijkse bedrag maakt Marktplaats Extra zeer interessant als je veel advertenties hebt – de kosten per advertentie per dag zijn erg laag in vergelijking tot andere opvalmogelijkheden op Marktplaats die je per advertentie kunt kopen.

Wil je ook graag extra opvallen met je advertenties? Meld je dan hier aan voor 4 weken en kijk of Marktplaats Extra ook voor jouw advertenties meer reacties en verkopen oplevert.

* Marktplaats Extra wordt elke 4 weken automatisch verlengd. De maandelijkse kosten zijn exclusief kosten voor andere opvalmogelijkheden die je eventueel gebruikt en exclusief kosten van betaalde advertenties.