16 July 2015

Zomerse zoekwoorden op Marktplaats

Met 7,3 miljoen bezoekers per maand heeft Marktplaats toegang tot enorm veel data. Data die ons meer vertelt over waar Nederland mee bezig is, wat ze graag willen kopen en ook welke woorden het meest worden gebruikt in de zoekbalk. Aan de hand van deze zoekresultaten kunnen er op Marktplaats soms mooie trends gespot worden zoals ook deze week in het thema: zomer.

De meest gebruikte zoekwoorden deze zomer

Hieronder ziet u een aantal zoekwoorden die de afgelopen maand opvallend gestegen zijn tijdens het zomerse weer en dit is duidelijk terug te zien in de zoekresultaten. De Marktplaats bezoeker maakt zich klaar voor de zomer en zoekt fanatiek naar ‘rubberboot’, ‘caravan’ en ‘skottelbraai*’ (*Zuid Afrikaanse barbecue). Deze zomer is Nederland klaar om er op uit te gaan en zijn ze op zoek naar ‘efteling kaartjes’ en ‘waterscooter’, maar ook naar culturele uitstapjes zoals ‘concert at sea’, ‘guus meeuwis’, ‘rock werchter’ en ‘awakenings’.

Met de hoge temperaturen is Nederland op verschillende manieren op zoek naar verkoeling door te zoeken naar: ‘mobiele airco’, ‘ventilator’, ‘opblaasbaar jacuzzi’ en ‘zwembad’.