Uw campagne opzetten

Een Admarkt campagne beslaat het totale advertentie aanbod onder uw account. Dus alle advertenties die u inzet voor bijvoorbeeld directe verkoop of om de producten uit uw assortiment onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerde bezoekers.

De aspecten waar u op kunt letten bij het inzetten van uw advertenties zijn:

Hoe is uw website ingedeeld?

Laat uw website leidend zijn voor de producten die u aanbiedt. U heeft uw website waarschijnlijk ingedeeld in verschillende rubrieken of productcategorieën.

U kunt elke categorie onder de aandacht brengen met enkele advertenties van producten die de categorie ‘vertegenwoordigen’. Bij het doorklikken naar uw website ziet de bezoeker ook de rest van de producten die aangeboden worden in de categorie. Het is aan te raden om voor deze en de hardlopende producten een hoger CPC in te stellen.

Daarnaast kunt u voor een lage CPC uw brede assortiment aanbieden op Marktplaats. Hierdoor bent u tevens zichtbaar met al uw producten wanneer bezoekers een specifieke zoekopdracht invullen.

Wat is de doelgroep die u wilt bereiken?

Het Marktplaats publiek is vaak op zoek naar een product voor een goede prijs. U weet als ondernemer zelf het best hoe uw doelgroep eruit ziet en welke producten de doelgroep het beste aanspreken. Maak hier gebruik van en plaats advertenties waarin u deze producten aanbiedt om verkeer naar uw website te genereren.

Welke middelen heeft u tot uw beschikking?

  • Heeft u een webshop, maak dan advertenties aan voor producten uit verschillende categorieën en verschillende prijsklassen. Test vervolgens welke het beste resultaat voor u opleveren.
  • Heeft u een bepaald budget ter beschikking voor Admarkt Topadvertenties? Besteed deze dan aan de best lopende advertenties
  • De tijd die u investeert in Admarkt Topadvertenties heeft u zelf in de hand. Adverteert u met producten die vaak van prijs veranderen, of tijdelijk in de verkoop zijn? Dan zult u vaker bezig zijn met het aanpassen van uw advertenties. Dit ook wanneer u constant het minimale indicatie CPC-bedrag voor pagina 1 wilt betalen. Wilt u liever één keer de advertenties aanmaken en hier vervolgens niet veel meer naar om willen kijken dan wordt u geadviseerd om met producten te adverteren die constant in uw assortiment aanwezig zijn voor dezelfde prijs.

Uitvoering:

  • Stel een target op voor uw advertenties
  • Bepaal welke producten u het beste kunt aanbieden
  • Bekijk het aantal advertenties dat u wilt plaatsen
  • Verdeel uw budget over uw advertenties
  • Bepaal uw advertentieresultaten na ongeveer een week
  • Beoordeel en optimaliseer uw advertenties/campagne