Succesverhaal

Sixty Fruits: ‘Mensen kunnen ons nu veel beter vinden’

Terug naar overzicht

03 oktober 2023

Sixty Fruits: ‘Mensen kunnen ons nu veel beter vinden’

Marktplaats heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van het bedrijf

Via een speciaal werktraject van de gemeente ging Martin Remijn aan de slag bij Sixty Fruits in Arnhem. In deze periode groeide zijn liefde voor vintage meubels en zijn verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Inmiddels heeft hij zijn draai bij Sixty Fruits helemaal gevonden en is hij coördinator van de verkoop en marketing.

Wie de Marktplaats-pagina van Sixty Fruits bekijkt, ziet een groot aanbod aan houten meubels en badkamermeubels in warme kleuren. Dagelijks werken de medewerkers aan het restaureren en repareren van deze vintage meubels. Klanten zijn blij met het aanbod en waarderen het maatschappelijke karakter van het bedrijf. Sixty Fruits biedt namelijk werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Martin: “Ons team bestaat uit ongeveer veertig mensen: van vaste medewerkers, stagiaires en collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Kansen spotten

De populariteit van vintage meubels neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. Dat merken ze ook bij Sixty Fruits, want het bedrijf heeft al veel klanten blij gemaakt met mooie meubels. Marktplaats heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van het bedrijf. “Als mensen op zoek gaan naar vintage meubels, zoeken ze vaak op Marktplaats. Daarom is dit platform voor ons een ideale manier om klanten te informeren over ons aanbod. Door de advertenties die we plaatsen, krijgen we goed inzicht in de data en zien we onder andere waar mensen naar zoeken. Dit heeft ons erg geholpen om kansen te spotten en eventueel bij te sturen waar nodig.”

’Ideale manier om klanten te bereiken’

Sixty Fruits heeft Marktplaats inmiddels op verschillende manieren ingezet om te ontdekken hoe het platform het bedrijf het beste kan aanvullen. ‘’Wij leerden zo bijvoorbeeld dat we vooral aandacht moesten hebben voor het gebruik van zoekwoorden. We hebben in kaart gebracht welke zoekwoorden mensen gebruiken die zoeken naar vintage meubels. Op basis van die resultaten hebben we onze advertenties aangepast. We merken nu dat mensen ons veel beter vinden.’’

Maatschappelijke functie

Door de groeiende interesse in vintage meubels, groeide het bedrijf ook snel. “Klanten waarderen onze meubels én de manier waarop het bedrijf sinds 2015 wordt gerund.” Oprichter Bob Houter besloot na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt een onderneming te beginnen in vintage meubels die tegelijkertijd een maatschappelijke functie had. De naam van het bedrijf heeft te maken met zijn geloof en het verwijst naar het gedachtengoed dat je op een goede manier leeft als je ook zorgt voor anderen. “Door de groei van het bedrijf werkten we op een bepaald moment vanuit verschillende locaties. Dat was een logistieke uitdaging, want ik stapte op mijn fiets om van locatie naar locatie te rijden en tussendoor had ik contacten met klanten. Dat was tijdrovend en niet efficiënt. Alles is nu mooi samengebracht op één locatie.”

Kritisch blijven

Onderscheidend zijn en blijven, krijgt volop aandacht bij Sixty Fruits. “Onze klanten zijn vaak op zoek naar iets bijzonders, een uniek meubelstuk. We delen altijd de informatie over het meubelstuk, als we die hebben kunnen achterhalen. Het is toch bijzonder om te weten dat bijvoorbeeld een kastje ergens 15 jaar in een schuur heeft gestaan en nu volledig gerestaureerd, schittert bij iemand in de woonkamer. In ieder stuk hout zit een reis en een verhaal verstopt. We blijven altijd ons best doen om zulke meubels te zoeken, restaureren en aan te bieden.”