Terug naar overzicht

Volgende stap – automatiseren via API of feed

Voor ondernemers met een groot assortiment is snelheid en effectiviteit belangrijk om de beste resultaten te halen

Met Markplaats Pro kun je daarom ook automatisch adverteren. Dat werkt met een API- of feedoplossing. Hiermee plaats je snel het complete productaanbod van je webshop door als Pro-advertentie op Marktplaats.

Zo hoef je niet zelf product-per-product advertenties aan te maken, maar regel je dat via een API- of feedoplossing. Niet alleen is het plaatsen van de advertenties zo sneller, maar ook het doorvoeren van aanpassingen kan geautomatiseerd verlopen. Dit bespaart je natuurlijk ook veel tijd.

API =

Met behulp van de API wordt er een real-time koppeling geplaatst tussen het aanbod in je webwinkel en Marktplaats Pro. Zo is je aanbod op Marktplaats altijd up-to-date.

Feed =

De Marktplaats Pro feed is een bestand dat alle informatie bevat die vereist is om je Pro-advertenties op te stellen vanuit de webwinkelsoftware. De feed wordt dagelijks ingeladen en vervolgens verwerkt door Marktplaats Pro.

 

In de onderstaande video leggen we uit hoe automatisering je kan helpen te groeien. Benieuwd met welke partners we samenwerken voor zowel de API- als feedoplossing? Bekijk dat op deze pagina.