Auto’s adverteren

De beste foto’s voor een auto-advertentie

Goede foto’s kunnen het verschil maken bij een auto-advertentie op Marktplaats!

Een potentiële koper zoekt meestal naar een specifiek model of type auto. In de resultatenlijst is de eerste foto de binnenkomer. Als iemand geïnteresseerd is en de advertentie vervolgens bekijkt, zijn de foto’s vaak overtuigender dan de tekst. Onze ervaring is dat meer tijd en aandacht voor advertentiefoto’s meer leads en verkopen oplevert. Dit zijn onze belangrijkste tips:

1. Rustige achtergrond

Fotografeer de auto tegen een vaste en rustige achtergrond. Dat zorgt voor consistentie in je foto’s en op je website.

2. Neem afstand

Je kunt beter iets inzoomen dan dat je te dicht op de auto staat. Zorg ervoor dat er een aantal meter afstand zit tussen de camera en de auto, zodat de auto wat meer body krijgt.

3. Lager standpunt

Wanneer je de foto van een lager standpunt neemt, krijgt de auto als het ware meer ‘kracht’ en lijkt hij ook groter. Dit is de ideale openingsfoto voor in je advertentie.

4. Belichting

Pas je belichting aan met de + en – functie. Hiermee kun je alle foto’s van dezelfde auto in dezelfde tint krijgen en blijft de kleur overal gelijk.

5. De juiste witbalans

Dat doe je met blauw, neutraal of warm licht. Probeer blauw schaduwlicht uit te filteren en gelig buitenlicht te neutraliseren.

6. Schone auto

Zorg dat de auto schoon is, het stuur en alle knoppen rechtstaan en zet de hoofdsteunen gelijk. Dit ziet er meteen verzorgd uit.

7. Beeldvullend

Het is belangrijk dat de auto vrijwel beeldvullend is zodat er zo weinig mogelijk omgeving te zien is.

8. Hulp van een app

De app die we in de workshop gebruiken om de belichting op een smartphone in te stellen heet ProCamera.