4.2 Extra inzicht op verzoek

Meer inzicht,
in jouw prestaties.

Het effect van adverteren via Marktplaats is je waarschijnlijk niet ontgaan. Auto’s worden sneller verkocht, aan een breder publiek. Maar wil je toch graag weten of er iets te verbeteren valt? Dan kun je onze persoonlijke rapportages erop naslaan. Deze rapportages zijn op maandelijkse basis beschikbaar voor alle autobedrijven die adverteren via Marktplaats. Vraag ernaar bij je accountmanager.

Deze rapportages bieden inzicht in de prestaties van jouw advertenties. Maar alleen de cijfers over jouw bedrijf zeggen niet zoveel. Want wat is ‘goed’? 30 kliks per advertentie, of 3000? En tot hoeveel verkoopkansen zou dat dan moeten leiden? Daarom bieden we voor de belangrijkste cijfers ook een benchmark.

Benchmark

De benchmark is een duidelijke vergelijking met de prestaties van bedrijven in een overeenkomstig segment. Daarnaast is onze benchmark gebaseerd op locatie (provincie) en op voorraad van de dealer (merk, model, bouwjaar, kilometerstand, prijs).

De rapportage biedt inzicht in de belangrijkste indicatoren voor succes:

  • Het aantal foto’s per advertentie. Dit is een belangrijke voorspeller van succes. Veel foto’s bieden, is goed, maar het is niet ‘hoe meer, hoe beter’. Ook kwaliteit is belangrijk, en daar helpen we je graag mee (zie hoofdstuk 2: De perfecte advertentie).
  • Attributen per advertentie, zoals transmissie, kleur, kilometerstand, bouwjaar, etc.
  • Features per advertentie. Het gaat dan om de betaalde opvalmogelijkheden voor je advertentie, zoals de Dagtopper en Omhoog bellen.
  • De voorraad op Marktplaats, in vergelijking met andere autobedrijven. Biedt je meer of minder auto’s aan, en welk effect heeft dat?
  • Een prijsindex. Hoe scoren jouw vraagprijzen ten opzichte van andere aanbieders?
    Jouw pakket (Zie hoofdstuk 5: Basis, Plus of Premium) en de pakketten van concurrenten.

Inzicht, en dan?

Fascinerend natuurlijk, al die statistieken en diagrammen over jouw online prestaties. Maar kún je er vervolgens ook iets mee? Jazeker. Voor elke opvallende afwijking ten opzichte van de benchmark, bieden we tips en tricks om te verbeteren. Ook kun je altijd terecht bij je accountmanager van Marktplaats.

Volgend artikel

4.3 Uniek inzicht in prestaties