28 May 2019

5 tips om op te vallen op Marktplaats

auto-home-3

Op Marktplaats worden elke dag veel nieuwe advertenties geplaatst. Dat kan ervoor zorgen dat jouw advertentie naar beneden zakt en minder zichtbaar is. Door opvalmogelijkheden in te zetten, val je beter optussen alle autoadvertenties.

Zo heb je meer kans op leads van de ruim 2,7 miljoen potentiële autokopers die Marktplaats elke maand bezoeken, én krijg je sneller reacties op je advertenties.

Welke opvalmogelijkheden kan ik inzetten?

  • Omhoogplaatsen wordt op Marktplaats het meest gebruikt door autoverkopers. Voor € 1,70* begint jouw advertentie voor weer bovenaan in de rubriek waarin je adverteert.


De Dagtopper
en de 7-daagse Dagtopper zijn een interessant alternatief. Deze opvalmogelijkheden lijken duurder. Ze zorgen echter voor meer bezoekers. Dit komt omdat jouw advertentie langer op een opvallende plek staat. De kans op serieuze leads wordt daardoor groter.

  • Met een Dagtopper staat jouw advertentie voor € 3,00* 24 uur lang op een vaste plek bovenaan.
  • Met een 7-daagse Dagtopper staat jouw advertentie voor € 15,00* de hele week op een vaste plek bovenaan.
  • Met een Homepagina Advertentie ben je voor € 45,00 * 3 dagen lang extra zichtbaar voor mensen bij jou in de buurt die naar een auto zoeken. Wij tonen jouw advertentie met een opvallende foto op de homepagina van Marktplaats en op de groepspagina van jouw autorubriek.


Tips voor het inzetten van opvalmogelijkheden
Zorg ervoor dat jouw advertentie zo compleet mogelijk is, zodat je optimaal profiteert van het inzetten van een opvalmogelijkheid. Deze tips helpen je daarbij!

1. Staat alle informatie in jouw advertentie?

  • Staanalle relevante keywords waarop gezocht kan worden in de titel?
  • Begint de beschrijving met een paar zinenn die kort vertellen waarom deze auto de moeite waard is om te kopen?
  • Staan jouw contactgegevens en openingstijden in de advertentie?
  • Staan er foto’s bij jouw advertentie die ook op mobiel goed overkomen?


2. Begin van de week minder concurrentie

Op vrijdag en zaterdag worden meestal veel nieuwe auto-advertenties geplaatst op Marktplaats. Ook worden er rond het weekend de meeste opvalmogelijkheden ingezet. Zet jouw opvalmogelijkheden daarom aan het begin van de week in. Minder concurrentie betekent meer zichtbaarheid. Let ook op het tijdstip waarop je een opvalmogelijkheid inzet. De ochtend geeft vaak betere resultaten dan de middag of avond. Zo blijf je de concurrentie voor!

3. Volg de resultaten

Wanneer je een opvalmogelijkheid inzet, volg dan de resultaten in De Kracht van Marktplaats. Zo zie je wat de kosten per reactie of lead zijn. Deze cijfers zijn de sleutel tot succesvol adverteren op Marktplaats. Je leert wat voor jouw advertenties werkt, en wat niet.

Tip: probeer verschillende opvalmogelijkheden uit en check wat voor jouw advertenties en automodellen het beste werkt.

4. Bespaar tijd met De Kracht van Marktplaats

Wil je meerdere auto’s tegelijk laten opvallen? Bespaar tijd door dit in De Kracht van Marktplaats te doen. Met maar een paar kliks kun je meerdere advertenties direct laten opvallen op Marktplaats.

5. Voor welk automodel het meeste effect?

Probeer uit voor welke modellen uit jouw autovoorraad een opvalmogelijkheid het beste werkt. Per type auto verschilt het aanbod op Marktplaats. Het effect van een opvalmogelijkheid kan daarom per groep rubriek verschillen.

Veel succes met adverteren!

* De genoemde prijzen voor een Dagtopper, 7-daagse Dagtopper en Omhoogplaatsen en Homepagina Advertentie zijn exclusief kosten van de advertentie zelf. De kosten worden verrekend op jouw maandelijkse Marktplaats factuur. Prijzen alleen geldig voor autobedrijven die via een API-Partner geautomatiseerd advertenties op Marktplaats plaatsen.