1 August 2014

Marktplaats.nl: katalysator van ondernemerschap

Marktplaats Zakelijk geeft MKB'ers een koopgericht miljoenenbereik

Marktplaats, gestart als verkoopplatform voor tweedehands artikelen, is inmiddels ook een serieus verkoopkanaal voor professionele (web)winkels, met zo’n 6,5 miljoen kooplustige bezoekers per maand: een winkelstraat vol potentiële klanten!

Marktplaats heeft in alle productgroepen ook een groot aanbod aan nieuwe artikelen. Advertenties op de resultatenpagina’s van Marktplaats leiden bezoekers naar de (web)winkels van professionele verkopers.

Met Marktplaats staat mijn webwinkel op een A1-locatie

Marktplaats blijkt een katalysator te zijn voor ondernemerschap, vertelt Stanja Mau-Sjoe, strategie & marketing manager mkb bij Marktplaats Zakelijk. “Er zijn veel mooie verhalen over ondernemers die dankzij Marktplaats een (web)winkel zijn gestart en succesvol hebben uitgebouwd.” Marktplaats heeft nu zo’n 6,5 miljoen unieke bezoekers per maand. “Dat zijn vrijwel allemaal mensen die iets willen kopen.”

Via Admarkt Topadvertenties van Marktplaats Zakelijk kunnen ondernemers in de zoekresultaten op Marktplaats op de beste plekken zichtbaar zijn. Er wordt betaald per klik op de advertentie. “Zo kan de ondernemer de controle houden over de hoogte van de klikprijs én de maximale dagelijkse kosten.”

Niet alleen de prijs bepaalt het succes en de plaats op de resultatenpagina op Marktplaats. “Het gaat om een combinatie van de klikprijs en de populariteit van de advertentie. Daarom is het ook belangrijk dat je jezelf goed profileert door de advertentie zo volledig en aansprekend mogelijk op te stellen. De Zakelijke Helpdesk van Marktplaats kan daarbij helpen. Bij ons kunnen ondernemers nog adverteren zoals zij dat willen, met de foto’s en tekst waar hun aanbod het best mee naar voren komt.”

Marktplaats maakt online ondernemen toegankelijk voor alle ondernemers en biedt op een simpele manier direct toegang tot een koopgericht publiek.

Ook Peter van Rossem ontwikkelde zijn handelsgeest verder via Marktplaats. “Ik kom uit een ondernemersgezin en heb, naast een vaste baan, eigenlijk altijd van alles verhandeld via Marktplaats. Toen ik 45 was, ben ik een hbo-opleiding gaan volgen. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik Buitenkado.nl opgezet, een webwinkel voor tuin- en vrijetijdsartikelen. Mijn afstudeercoach adviseerde me om deze online winkel ook echt te realiseren. Toen ik mijn vaste baan kwijtraakte, ben ik op mijn vijftigste serieus gestart.”

Van Rossem vindt dat Marktplaats wordt onderschat als verkoopkanaal. “Ik heb ook andere on- en offline kanalen ingezet, maar Admarkt van Marktplaats Zakelijk levert de beste resultaten. Mijn markt is een vechtmarkt, waar de prijs een belangrijk criterium is. Daarom moet ik de kosten zo laag mogelijk houden. Via mijn Admarkt-account kan ik heel dicht op de bal zitten. Je ziet precies hoeveel kliks je advertentie heeft gehad, wat het kost en wat het resultaat is. Per dag kun je bepalen wat je per klik wilt betalen en zo houd je de kosten in eigen hand. Uiteraard moet je webwinkel wel goed op orde zijn. Met Marktplaats staat mijn webwinkel op een A1-locatie, maar je moet er zelf voor zorgen dat je winkel uitnodigt om binnen te komen.”

Download case